Textilmuseet
Borås Stad

SVE | FIN | ENG

SVE | FIN | ENG

Barn och familj

På Textilmuseet finns det mycket att göra och upptäcka för barn och vuxna. Här arrangeras olika program, speciellt riktade till barn med familj, och oavsett när du än kommer finns alltid något kul att ta sig för.
Prova att klä dig som när mormor var ung i Provningsgarderoben som innehåller kläder, skor och hattar från hela 1900-talet. Pyssla – i DIY finns mycket kul material att gå loss på och skapa något själv som du sen kan ta med dig hem, eller varför inte bara gå runt i museet och upptäcka alla våra utställningar.

VÅRProgram 2018

FREDAGSHÄNG för föräldrar och barn är slut för säsongen- startar 2 februari 2018!
Fredag 2 februari startar vi upp vårens aktiviteter som pågår under ojämna veckor fram till mars ut(ej 30/3).
Fredagar kl 10-12 är museet öppet för alla föräldralediga med sina barn. Insläpp mellan 10-10.15, fri entré.

Under fredagshänget får ni visningar på aktuella utställningar, pyssel, skapande aktiviteter, prova kläder i Provningsgarderoben eller komma och bara vara tillsammans med andra barn och föräldrar. Aktiviteterna varierar från gång till gång och anpassas efter besökarnas ålder.

Det finns skötbord i anslutning till aktivitetsytan och tillgång till mikro.
För mer info kontakta: karin.olssonlindstrom@boras.se eller annika2.akesson@boras.se.

LÖRDAGSBARN
3/2 kl 12-14  Textiltryck med stämplar och schabloner.
Tag gärna med något att trycka på. Till exempel t-shirt, örngott, väska eller något annat textilt som behöver piffas upp. Ingen föranmälan, fri entré för medföljande vuxen

I SAMARBETE MED RÖDA KVARN OCH STUDIEFÖRBUNDET VUXENSKOLAN
Lör 10/2 kl 12 Kom och gör en käpphäst!
Vi tillverkar käpphästar tillsammans och du får göra din egen personliga häst. Här finns material som tyg, fransar, garn och rundstavar. Aktiviteten är gratis. OBS! anmälan till karin.olssonlindstrom@boras.se
Tips! På Röda Kvarn visas filmen Hobbyhorse Revolution 5-6/2 kl 19.

SPORTLOVSAKTIVITETER
Tis 13/2 kl 13-15 The Weather diaries, visning och eget skapande
The Weather Diaries är en sagolik och spännande utställning med fotografier och textila verk. Kl 13 börjar vi med att upptäcka utställningen, sedan får du skapa egna textila verk inspirerade av det vi sett.
Ingen föranmälan, fri entré för medföljande vuxen.

Ons 14/2 kl 12-15 Textiltryck med stämplar och schabloner.
Tag gärna med något att trycka på. Till exempel t-shirt, örngott, väska eller något annat textilt som behöver piffas upp.
Ingen föranmälan, men arbetsytorna är begränsade så räkna med att det kan bli en viss väntetid. Fri entré för medföljande vuxen.

PÅSKLOVSAKTIVITETER
Next Level Craft Ons-lör 4-7/4

Under invigningsveckan av den sagolika slöjdutställningen Next Level Craft fylls Textilmuseet med inspirerande aktiviteter för alla skaparsugna. Inspireras av den magiska stämningen i utställningen och slöjda tillsammans i en kreativ miljö! Utförligare program kommer under februari.

DELA
Textilmuseet
KONTAKT

Textilmuseet, Textile Fashion Center
+46 33-35 89 50
textilmuseet@boras.se

FÖLJ OSS

Facebook
Blogspot
Youtube