Textilmuseet
Borås Stad

SVE | FIN | ENG

SVE | FIN | ENG

Barn och familj

På Textilmuseet finns det mycket att göra och upptäcka för barn och vuxna. Här arrangeras olika program, speciellt riktade till barn med familj, och oavsett när du än kommer finns alltid något kul att ta sig för.
Prova att klä dig som när mormor var ung i Provningsgarderoben som innehåller kläder, skor och hattar från hela 1900-talet. Pyssla – i DIY finns mycket kul material att gå loss på och skapa något själv som du sen kan ta med dig hem, eller varför inte bara gå runt i museet och upptäcka alla våra utställningar.

SPORTLOV 2019
PROVA PÅ TEXTILTRYCK
Tisdagen den 12/2 och onsdagen den 13/2 , kl 12-14:30
Med stämplar får ni testa att trycka mönster på textil. Ingen föranmälan, men arbetsytorna är begränsade så räkna med att det kan bli en viss väntetid.
Fri entré för en medföljande vuxen.

INSPIRERAS AV BALENCIAGA
Torsdagen den 14/2 kl 12-13:30
Vi börjar med en liten rundvandring i utställningen Balenciaga - Master of Couture, från Victoria and Albert Museum i London (rundvandringen startar kl 12). Sedan får ni själva prova på rollen som modeskapare och skapa egna kreationer med papper, penna och fina tyger.
Fri entré för en medföljande vuxen.

FREDAGSHÄNG för föräldrar och barn
Fredagar kl 10-12 är museet öppet för alla föräldralediga med sina barn. Insläpp mellan 10-10.15, fri entré.

Under fredagshänget får ni visningar på aktuella utställningar, pyssel, skapande aktiviteter, prova kläder i Provningsgarderoben eller komma och bara vara tillsammans med andra barn och föräldrar. Aktiviteterna varierar från gång till gång och anpassas efter besökarnas ålder.

Det finns skötbord i anslutning till aktivitetsytan och tillgång till mikro.
För mer info kontakta: karin.olssonlindstrom@boras.se eller annika2.akesson@boras.se.

LÖRDAGSBARN TEXTILMUSEET

9 Mars kl 12-13:30 Inspireras av Balenciaga

Den här lördagen får ni njuta av vackra plagg skapade av Cristóbal Balenciaga som är en av 1900-talets mest uppskattade modeskapare. Vi börjar med en liten rundvandring i utställningen Balenciaga - Master of Couture, från Victoria and Albert Museum i London (rundvandringen startar kl 12). Sedan får ni själva prova på rollen som modeskapare och skapa egna kreationer med papper, penna och fina tyger.

Från 5 år, fri entré för medföljande vuxen.

11 maj, kl 12-14 Prova på textiltryck

Med stämplar får ni testa att trycka mönster på textil. Ingen föranmälan, men arbetsytorna är begränsade så räkna med att det kan bli en viss väntetid.

Fri entré för medföljande vuxen, aktiviteten passar för alla åldrar.


DELA

Textilmuseet
Textile Fashion Center
Skaraborgsvägen 3 A, SE-501 80  Borås
+46 33 35 89 50
textilmuseet@boras.se

Textilmuseet
KONTAKT

Textilmuseet, Textile Fashion Center
+46 33-35 89 50
textilmuseet@boras.se

FÖLJ OSS

Facebook
Blogspot
Youtube